úterý 7. července 2015

Sardinia/Sardegna

Prázdniny ještě ani nezačaly, většina mých kolegů se mořila se zkouškami a já už se koupala v moři a stihla si solidně sežehnout záda. Letos se dovolená konala ještě před začátkem letní sezóny a já jsem se konečně dostala k tomu, abych něco provedla s fotkama, které zvěčnily odpočinkový pobyt na italském ostrově Sardínie. 
Jednalo se opravdu o flákací dovolenou. Žádné šílené výstupy na místní hory, žádná hysterie z památek. Prostě relax. Ale pobyt jsem si zpříjemnila nádherným výletem na Korsiku.


První procházky a poznávání hotelu a jeho okolí. První den jsem chodila s nosem zabořeným v mapě. Hotelový resort byl obrovský, prošpikovaný úzkými cestičkami, obrostlý nejrůznějšími stromy a keři a zorientovat se chtělo trošku úsilí.


Jeden den jsem ale byla akční a výletovala jsem na Korsiku. Konkrétně do přístavu Bonifacio. Cestu malinkou lodí, jsem si opravdu užila, vůbec mi nevadilo, že vlny cákaly až na palubu, takže jsem byla nejen celá zmáčená, ale také slaná. A mé vlasy díky tomu vypadaly skutečně "lvíčkovsky".


Rovněž jsem měla možnost vidět souostroví Lavezzi (a také se vykoupat v jeho nádherně průzračném moři a poležet si na bělavých plážích). 



Nejbližším městečkem od hotelu byla Santa Teresa Gallura, kde jsem se potloukala jedno dopoledne, kdy to vypadalo, že nebude zrovna ten nejteplejší den na koupání.


Ačkoliv jsem nikdy neměla dovolené u moře ráda (moje bílá pleť si s tamnějším silnějším sluncem moc nekamarádí), asi stárnu a mnohem více si užívám týden, během kterého stihnu přečíst hromadu knih, které zabírají víc jak polovinu kufru. 

2 komentáře:

  1. Nááádhera!
    Fotky se ti strašně povedly a úplně jsem zatoužila se tam podívat...♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Terezko! Vždy mě hrozně potěší, když se moje výtvory někomu líbí :-)

      Vymazat