čtvrtek 24. července 2014

Jak uchovávám poklady

Na každé dovolené u moře sbírám mušle. Mám to zafixované z dětství a nikdy si to neodpustím. Líbí se mi jejich tvary a jsem šťastná, když v písku objevím takovou, jejíž délka přesahuje půl centimetru nebo má zvláštní zbarvení. 



Pár jsem jich našla také na Kosu. A když jsem se v úterý procházela po Ikei, hledala jsem vhodnou nádobu na jejich uchování. Je pravdou, že velikost uchovávací nádoby mnohonásobně překračovala kvantitu nasbíraných mušliček. Ale to mě netrápilo. Přece jsem nebyla na dovolené naposledy. 

Mamince to přišlo hrozně komické. A snad i proto pro mě druhý den našla naši sbírku mušlí od doby, kdy jsme začali jezdit na dovolenou a oddávat se sbírání. Ani jsem nevěděla, že ji ještě máme. Taková nádhera! To mi ale připomíná, že budu muset znovu navštívit Ikeu a pár nádob dokoupit.

Sbíráte u moře mušle? Máte doma svoji sbírku?


2 komentáře:

  1. Sbírání mušlí a potápění se pro ně je pro mě jediný důvod, proč jezdit k moři. Nic jiného mě tam nebaví, nejsem z lidí, co proleží celou dovolenou na zádech nebo břiše... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také nejsem ten typ, co se celý den válí na pláži - hlavně kvůli mé neopalovatelné kůži, ale baví mě tam ten klid a odpočinek ;-) Potápění mě popravdě trošku děsí :-D

      Vymazat